Masallig’i: 6 ta tuxum 1 st shakar 1 st un 1 chimdim vanilin
Tayyorlanishi:
Toza sirli tog’orachaga tuxumni oqi solinib, yaxshilab ko’pirtiriladi
va oz-ozdan shakar solinadi.Keyin bitta bittadan tuxum sarig’i solinadi.
1 st to’la un solinib, qoshiq yordamida aralashtiriladi.So’ngra tayyor
bo’lgan xamirni listga oq qog’oz solib yoyiladi.keyin 0,5 soat o’rtacha
olovda pishiriladi.
Pishgandan so’ng sochiqqa o’rab qo’yiladi.
Birozdan so’ng sochiqdan olib shu o’ralgan hamirni ochib ichiga tayyor
kremni surtib ustiga mevani qo’yish mumkin.So’ngra o’rab ustiga kremdan
gul qilinadi.Qizil va yashil.
Kremi: 2 st shakar ustiga 2
st sut solib va 1ta tuxumni 1 chimdim vanilinni ham solib, 1 tomchi
esentsiyani solib aralashtiriladi.tuxumni atalab ipsimon qilib solish
kerak. Keyin sutni olib sovutiladi. 400 gr yaylani mikser yordamida aralashtiriladi.1 osh qoshiqdan zavarnoy massani solib mikserda aralashtiriladi.